Commentaar Stripwinkel "Lambiek" !!

27 reacties tot nu toe (18 oktober 2016)

- (okt 2016) "Na de verhuizing naar de Koningsstraat Toch maar weer eens na jaren deze zaak een bezoek gebracht. Een buitengewoon vriendelijke ontvangst, er werd zelf een kopje thee of koffie aangeboden. Dat gold ook voor de heer, de na mij de winkel in kwam. Heel uitgebreid aanbod, maar de afdeling tweedehands is nog maar erg beperkt vanwege ruimtegebrek. Aangezien nu nu wat dichter bij het centrum zitten, is een bezoekje zeker de moeite waard."

- (apr 2013) "Als ik de bespreking van Stripwinkel Lambiek op jullie site lees, stoor ik mij erg aan de bespreking van de persoon van aug 2011 (bovenaan de pagina), het lijkt sterk op een persoonlijke vendetta met het personeel, het is zeker geen goede weerspiegeling van de strip speciaalzaak, waar je namelijk altijd goed geholpen wordt door aardig personeel, terwijl er een uitermate goede collectie inde winkel staat."

- (aug 2011) "Ik wil hierbij even mijn mening geven over stripwinkel Lambiek. De zoon van de oude eigenaar runt nu de zaak. Aardige vent maar dat was zijn vader over het algemeen ook. Maar dat ranzige mannetje waar eerder over is geschreven zit er nog altijd. Ook nog altijd even brutaal als het zo uitkomt Wat nog het ergste is, is dat ze selectief zijn wat betreft beleefdheid naar klanten toe. Ik heb eens gezien dat ze een dame met een wat gedistingeerd uiterlijk zeer beleefd behandelden met zelfs een wat neerbuigende houding. Zo van, wat zoekt u mevrouw?, met een gearticuleerd en poeslief stemmetje. Heb je in hun ogen dat uiterlijk of die uitstraling niet dan is het van: Kaik, doar vedderop mot je effe zoeke dan zit er het hail misschien tusse. Ik heb een keer gevraagd of er iets van de prijs af kon omdat een nieuw boek wel erg beschadigd was en er uitzag als een tweede handsje. Toen kreeg ik me toch een grote brutale bek van dat ranzige mannetje. Ik ben toen kwaad de winkel uitgelopen. Al kon je nu de pil der onsterfelijkheid daar kopen voor een euro, dan nog zou ik daar geen stap meer binnen zetten."

- (mei 2010) "27 april is helaas de eigenaar de heer Kees Kousemaker op 68 jarige leeftijd overleden"

- (nov 2009) "Bekendste stripwinkel van Nederland? Prima aanbod, ook 2e hands en wat minder gangbare uitgaves. Gemoedelijk, leuk om even binnen te stappen. Parkeren in de buurt is een hel. Combineer het met een dagje Amsterdam. Ligt vlakbij Leidseplein."

- (sept 2009) "Elitaire winkel voor de toerist die toch te veel geld heeft... Verwaardigen zich niet om op mails te reageren. Wel een mooie site gemaakt!"

- (sept 2009) "Lambiek is gewoon een van de beste stripwinkels van Nederland. Ze zijn zeer vernieuwend en hebben in de afgelopen 40 jaar diverse striptekenaars een steuntje in de rug gegeven. Enorm assortiment van Nederlands (oud) werk. De prijzen zijn alleszins redelijk vergeleken met de collega's. Ze hebben geen beeldjes etc. En ja, de Amsterdamse humor krijg je er gratis bij. Ik vind dat erg gezellig, maar gezien de reacties op de site wordt die mening niet algemeen gedeeld."

- (nov 2008) "Naar mijn bescheiden mening dient een ieder Stripwinkel Lambiek de credits geven die het verdient. Lambiek is de eerste stripspeciaalzaak ter wereld. Ze zijn baanbrekend geweest in het volwassen maken van het medium strip / comics / graphic novel. Kees Kousemaker en zijn crew door de jaren heen hebben vele (een uitputtende lijst is haast onmogelijk) artiesten een podium geboden. Ook mbt antquarisch zijn ze jarenlang leidend geweest. Hierin spelen ze nu geen grote rol meer. De klacht dat prijzen te hoog zijn vind ik weining steekhoudend. Het staat een ieder vrij te vragen wat hij/zij wil. Net zozeer als een wederpartij kan besluiten de vraagprijs wel/niet te betalen. Of .. (TIP!) doe een tegenbod. En de Amsterdamse humor… gewoon een beetje terugblaffen…"

- (juli 2007) "Helaas. Kan ik niet anders doen dan mij aansluiten bij de negatieve reacties op deze winkel. Het personeel is arrogant en ronduit onbeschoft. En dan die waardeloze 'zogenaamde' kunst. Het lijkt erop dat deze zaak vooral mensen wil promoten die niet kunnen tekenen. Over strips die gewoon lekker zijn om te lezen wordt hier uitgebreid de neus opgehaald."

- (nov 2006) "Heb ik geen goed woord voor. Ik heb eens een van de personen daar een paar kleine jongens zien schofferen die om een paar boekjes om te lezen kwamen dat hou je niet voor mogelijk.
En toen ik zelf af wilde rekenen werd mij gevraagd of dat alles was 36,-euro en ik verontschuldigde mezelf ook nog.
Nee voor mij veelste duur en te onbeschoft."

- "Ik ben het met de negatieve reacties zeer oneens. Kees (de oudere man met snor) en Klaas (de lange vent zonder snor) zijn geen arrogante betweters en ze zijn zelden onvriendelijk. Maar wat wil je, ze lopen al tientallen jaren mee, ze hebben gigantisch veel meegemaakt. Ze hebben soms hun dag niet en dan zijn ze zelfs tegen klanten als ik (die er al 20 jaar kom) niet even correct. De kennis van zaken maakt veel goed, de collectie nog veel meer. Ik ben er wel eens bij geweest dat er onvriendelijk gedaan werd, en zei er wat van, en dan schrokken ze er zelf van, en boden meteen excuses aan. Ze hebben niet altijd in de gaten dat de klant de Amsterdamse stuursheid niet prettig vindt. Ze hebben ook niet altijd door dat de klant geen expert is, en de houding van "dat weet iedereen toch wel" is dan soms wat arrogant, maar niet zo bedoeld. De prijs is inderdaad soms wat hoog, maar even zo vaak krijg ik fikse kortingen (dat ik er vaak kom helpt dan vast wel mee). Sinds de verhuizing naar het nieuwe pand is er veel meer ruimte voor de strips, ook de comics hebben nu heel veel ruimte. Jammer dat de nieuw uitgebrachte strips geen mooie eigen plek hebben. De sortering op naam van de tekenaar is soms ontzettend irritant, maar gelukkig heb ik een lijstje gemaakt van de strips die ik al heb, waarbij ik altijd de naam van de tekenaar vermeld heb, plus dat de bediening altijd behulpzaam is. Kees en Klaas staan nu niet vaak meer in de winkel, de jongeman die de zaak nu grotendeels draait kent zijn pappenheimers (strips, klanten, Kees en Klaas) ook heel goed. Ik ben er nog nooit weggegaan zonder strips. De winkel is ook leuk om gewoon te bezoeken om te genieten van de kunst, er is echt veel ruimte voor ingeruimd. "

- "Waarde Treurniet,

Wij feliciteren u met de door u verzorgde website over stripwinkels. Er wordt door veel stripliefhebbers gebruik van gemaakt en vaak uit geciteerd.

Hoewel je niet kan verwachten dat alle bezoekers aan Lambiek van enthousiasme staan te juigen, is het onze opzet om zo veel mogelijk mensen, die in ons veelzijdige medium zijn geintresseerd op goede wijze voor te lichten en te helpen. Wij zijn dan ook blij met de door u geplaatste reacties op onze winkel.

Een veel gehoorde klacht, echter, blijft de hoogte van onze prijzen. Wij zouden, vergeleken met andere stripwinkels tamelijk duur zijn. Eén van de meest emotionele inzendingen is van een dame die bij ons een origineel van Seth heeft gekocht en daar Euro 150,-- voor heeft betaald. Op zich zelf geen overdreven prijs voor een origineel van deze tekenaar. Wij moeten deze prenten immers ook kopen en een aantal ter keuze van in huis houden. Via onze website, die wij als service aan onze klanten bieden, maken wij het zeer eenvoudig om bij de kunstenaar zelf te bestellen. Het doet ons pijn, dat de door ons miskende jonge dame onregelmatigheden in onze karma dacht aan te treffen. Maar niettemin geldt bij Lambiek de regel; niet tevreden? geld terug!

Het is misschien wat teveel gevraagd, maar een vergelijkend objectief onderzoek naar de boekenprijzen in de verschillende stripwinkels, zou hoognodig eens gedaan moeten worden.

Wij sluiten een verrassende uitkomst niet uit.

Met vriendelijke groeten,
Kees Kousemaker - Lambiek"

- "Eergisteren even bij Lambiek geweest en uitstekend geholpen door diezelfde oudere man met bril. Ik had eerder gebeld voor een paar deeltjes "Van nul tot Nu". Zonder dat ik daarom had gevraagd had hij ze netjes voor me klaar gelegd achter de kassa. Verder de vriendelijkheid zelve. Prijs viel ook mee."

- "Amsterdamse snobwinkel. Zal best bijzonder zijn wat ze daar allemaal hebben, maar ik hoef het niet meer.
Die vent achter de kassa is een zeldzaam arrogante betweter, die de smaak van zijn klanten afzeikt.
Was het niet de eigenaar van deze zaak die beweert dat er steeds minder belangstelling voor strip is.
Nou daar werkt zijn winkel dan hard aan mee. Kwam verder ook helemaal niemand binnen in het uur dat ik er was."

- "Als liefhebster van Amerikaanse/canadese underground en ander obscuur werk ben ik nogal eens aangewezen op winkels zoals Bijvb Lambiek.
Het is waar dat je in Lambiek bijna alles kan vinden, en dat hun website met database de meest overzichtelijke strip/comic site allertijde is. Maar dat neemt niet weg dat ik eigenlijk een ontzettende hekel aan het personeel van Lambiek heb.
Met name aan een van de eigenaren...een ranzig uitziend mannetje die er een sport van maakt om iemand met een kloterig gevoel de winkel uit te sturen..zeer denigrerend..Het feit dat ook een vrouw verstand kan hebben van comix kan er bij die gozer niet echt in..
Heb er een potloodtekening van Seth gekocht voor 150 euro, terwijl Seth (vond ik later pas uit) ze verkoopt voor 60 euro per stuk..De eigenaren zouden zelfs nog hun grootmoeder verkopen als ze er 'n euro aan konden verdienen.
Strip/comics tekenaren zoals Crumb,Woodring etc zijn zeer over ze te spreken..zoals ik later per e-mail uitvond via een andere amerikaanse striptekenaar weet ik nu ook wel waarom.. Een van de smeermiddelen van Lambiek is dat ze een klein appartement hebben die ze aan bekende tekenaars geven zolang ze in Amsterdam zijn...
Probeer nu zoveel mogenlijk Lambiek te mijden..tekeningen van striptekenaars koop ik nu via het internet (Comicart collective) zonder tussenhandelaar of gallerie dus 'n stukje goedkoper, en voor mijn comix ga ik nu naar of American Bookcenter of naar die stripwinkel op de Kinkerstraat (naam even ontschoten) waar een aardige amsterdamse vrouw samen met haar dochter de zaak runt.
Mensen zoals die vunzige gozer van Lambiek komen hun gelijke nog wel eens tegen..het karma van die gedachte wordt ik nu al blij.."

- "Ik heb hier Suske en Wiske Klassiek Blauwe Reeks delen besteld via internet, voor de normale winkelprijs van 25 euro per deel ipv de cataloguswaarde, die een stuk hoger ligt.
Ik was laatst in Antwerpen in een stripzaak en daar kostte deel 5 : Goud voor Rome 100 euro!! Dit vind ik afzetterij, des te meer nu ik hetzelfde album in mint conditie heb gekocht bij Lambiek voor 25 euro, dus voor 1/4 van de prijs van die andere winkel!! Ik vind die 25 euro dus een zeer goede prijs, en vind het zelfs zeer laag aangezien er via internetveilingen al meer geboden wordt voor tweedehands exemplaren!!
Ik ben ook zeer tevreden over de afhandeling van mijn bestelling waarbij ik vriendelijk berichten kreeg over de stand van zaken en de verzending die vrij snel na betaling plaatsvond.
Het pakket bestond uit meerdere lagen stevig kartonnen omhulsel zodat mijn strips zeer goed beveiligd bij mij arriveerden. Ik ben nog nooit in de winkel zelf geweest, maar over mijn bestelling ben ik zeer tevreden en ik zal zeker de winkel bezoeken zodra ik de kans heb."

- "Een ietwat oudere man behandeld je nog wel vriendelijk maar vooral een bepaald type die er bijna altijd is schijnt van fatsoensnormen absoluut geen kaas gegeten te hebben.
Kortom, alleen als ik werkelijk iets speciaals zoek dan wil ik er nog wel eens aan denken om daar misschien langs te gaan. De prijzen zijn overigens ook nog aan de hoge kant.
Met een grote boog omheen lopen dus.
Groeten, een stripliefhebber die ook graag een beetje goede service geniet."

- "Ik wilde graag ook nog even een negatieve reactie geven over Lambiek. Toegegeven het is alweer een tijdje geleden maar ondanks dat ik kennis van zaken had werd ik niet serieus genomen. Het kwam er eigenlijk op neer naar mijn idee dat hij liever helemaal geen klanten heeft. Verder liggen de prijzen mijns inziens ook aan de hoge kant. Ik heb er overigens niets gekocht vanwege de onaardige bediening!"

- "Wel de oudste, maar niet de beste. Relatief duur en onvriendelijk, behalve als ze je een beetje kennen. Alleen naar toe gaan voor "speciaaltjes" die je nergens anders kunt krijgen..."

- "De beste winkel van Amsterdam. Alleen de inrichting is niet altijd even overzichtelijk. Strips staan op tekenaar en de nieuwe uitgaven liggen her en der verspreid. Heeft wel een groot assortiment. De comic afdeling is nauwelijks aanwezig. Eigenaar is bijna een bekende Nederlander die ook vriendelijk is. De prijzen zijn dat niet altijd. Vooral voor de wat moeilijker te verkrijgen exemplaren vraagt hij behoorlijke prijzen."

"Ik zocht ong. 25 suske en wiske stripboeken om mijn collectie uit te breiden. Ze waren allemaal op voorraad, behalve 2. Eentje werd voor mij nog van achter uit de winkel gehaald, een mooi exemplaar (eerste druk). Die kostte wel een tientje, maar de verkoper rekende alle strips voor f7,90 p/s. Ik kreeg er zelfs een mooie poster bij... Aardige en behulpzame verkopers."

"Zaak met een ruim assortiment echter de prijzen liggen naar mijn mening veel te hoog. Zeker toen ik 3000,- gulden moest betalen voor een jaargan 1953 van donald duck werd ik niet echt vrolijk. Gelukkig werd mij daarna een ingebonden jaargang in erbarmelijke staat aangeboden voor maar 1500,- ????. Mijn eerst indruk was niet echt best maar misschien moet ik het nog eens proberen"

"Als ik in Amsterdam ben, dan bezoek ik meestal ook even stripwinkel Lambiek, vaak zit er wel iets leuks tussen."

"De oudste en beste"" stripwinkel van Nederland. Geweldige kennis van zaken. Niet alleen nieuw maar ook oud. Weinig prullaria maar wel veel origineel tekenwerk. Ook regelmatig tekenaars in de zaak. Grote collectie buitenlandse strips.
Strips zijn gesorteerd op tekenaar niet op hoofdpersoon."

"Wennen aan de indeling van de winkel, door de indeling vind je soms wel verrassende dingen van favoriete tekenaars"

"Bestellingen duren vaak een poosje maar komen uiteindelijk aan"

"Veel kennis, afhankelijk van wie er achter de kassa staat soms wat afstandelijk"

naar lijst met winkels

naar strips aangeboden

naar keuzepagina voor boeken of strips