Commentaar Stripwinkel Bul Super !!

10 reacties tot nu toe (23 mei 2011)

- (mei 2011) "Centrum Delft. Een blok verder is een ( betaalde) parkeerplaats met muntenmeter die in het weekend wel vol zal zijn. Redelijke zaak. De helft van de zaak staat vol met 1ste drukken (die uiteraard vrij prijzig zijn) en hele oude strips. De “gewone”2de hands staan er wel een beetje rommelig bij. Niet gesorteerd. De eigenaar is wel aardig misschien tikkie arrogant maarrrr dat iemand in zn zaak een stinksigaar staat te paffen kan echt niet meer vind ik in 2011!"

- (september 2009) Opmerking verwijderd op verzoek van oorspronkelijke indiener vanwege herzien beeld van de winkel.

- (september 2006) Eigenaar Ottens wil eigenlijk alleen opstaan voor nieuwe en antieke strips. De rest is bittere noodzaak. Toen ik aangaf meer in het verhaal dan in de 1ste druk van een stripalbum geinteresseerd te zijn, wendde hij direct zijn hoofd van mij af.
De prijs van niet meer verkrijgbare strips zijn twee keer zo hoog als redelijkerwijs elders te vinden is.
Beleggen in stripboeken? Laat me niet lachen. Vervang tandenborstels door strips:
Ik verkoop tandenborstels. Ik heb zelfs een paar oude. De oude tandenborstels wil ik verkopen tegen een maximaal bedrag. Niemand wil ze hebben, daarom zeg ik dat tandenborstels een goede belegging zijn. Als genoeg mensen in mijn verhaaltje trappen, kan ik alsnog mijn oude tandenborstels tegen maximaal bedrag verkopen!
Wees realistisch. De hoogtijdagen van de strip zijn allang voorbij. Gelukkig doet de markt van vraag en aanbod doet ook gewoon bij Ottens zijn werk: het gros van zijn antieke strips ligt al jaren stof te happen. Deze winkel is een absolute aanrader voor iedereen die zich wil verbijsteren en verbazen om absurde prijzen.

- (april 2005) wil graag vertellen over mijn ervaringen bij Bul Super in Delft. Een mooi ingerichte, overzichtelijke en fijne zaak waar je rustig kan rondneuzen, een walhalla ook voor de echte verzamelaar vanwege de schitterende collectie antieke strips, meer dan de moeite waard!
Ik heb en kleine beurs maar vind juist dat daar toch ook aan gedacht is, alleen eigenaar Peter verkoopt alleen spullen in redelijke/ goede tot perfecte staat, ja, dan heb je geen afbraak prijzen.
In de sector tweede hands comics en stripboeken heb ik al heel wat scherpgeprijsde zaken bij Peter kunnen kopen.
Jammer vind ik dat hier verhalen over Peter en zijn zaak zijn blijven staan van mensen die hem en zijn zaak willen (of wilden) schaden. Naar aanleiding van dingen die al 16 jaar geleden zijn gebeurd, misschien een goed idee om reacties om de zoveel tijd te verversen?

"Grote voorraad tweedehands strips, redelijke voorraad nieuwe strips en vooral een zeer mooie en grote collectie antiquariaat van zeer veel series zoals Suske en Wiske, Kuifje en Blake en Mortimer  maar ook series die ik niet verwachtte, zoals Jerom, Buck Danny en Robbedoes. Vooral van Kuifje is er zeer veel en mooi aanbod. Het prijsniveau varieert van 1 euro voor een Jerom in goede doch niet verzamelaarsstaat tot een eerste kleurendruk uit 1947 van Kuifje en de Blauwe Lotus van 1800 euro. Antiquariaat vind ik wel prijzig, sommige albums kosten twee keer de cataloguswaarde van Matla, zoals Kuifje in Tibet die 850 euro kost maar ik zag ook veel delen van 50 euro in goede staat die zeker op internet toch wel meer zouden opleveren. Over het geheel genomen vind ik Bul Super een prettige en goede stripwinkel, de eigenaar is vriendelijk en behulpzaam, en heeft veel kennis over de stripwereld. Ik kan een bezoek zeker aanraden, ook als je weinig geld kan of  wil uitgeven,kan je voor 1 euro per album uit uitgebreide stapels Jeroms, Robert en Bertrands e.d. kiezen en voor iets meer de overige series. Voor iedereen wat wils dus"

"De winkel heeft met een grote collectie strips ouder dan 50 jaar een wel zeer bijzondere collectie in huis. Een bezoek op zaterdagmiddag aan de winkel, met veel bezoekers, gaf ook de mogelijkheid onderlinge ervaringen uit te wisselen. De eigenaar Peter Ottens gaf blijk van een uitgebreide kennis van zaken. Een aanrader voor een bezoek."

"Wat een schrikbarend hoge prijzen; zelfs voor beschadigde 2e hands, klassieke ( jaren 50/60), strips!
Eigenaar vind prijzen Matla's stripcatalogus te laag en zit daar ruim boven, ook voor deze beschadigde klassieke 2e hands. Doet ook niet aan verzenden van strips; dus ook niet voor verzamelaars gezochte specifieke, klassieke, strips!
't Is de eerste stripwinkel, waarin ik bovenstaande meemaak; ik hoop ook de enige en laatste. Foute winkel, afrader dus! "

"Zaak met schrikbarend hoge prijzen voor een kwaliteit waar ik niet echt gelukkig van wordt. Prijzen worden ter plekke verzonnen ook al staat er een prijs in de kaft. Vreemde zaak voornamelijk bedoeld voor de portemonee van de eigenaar volgens mij?"

"De winkelruimte is onlangs vergroot, waardoor er nog meer boeken uitgestald kunnen worden. Grote keuze in antiquarisch, nieuw en gewoon oud; grote stripkennis van de eigenaar en veel liefde voor het vak. Er zijn maar weing winkels waar je dat vindt."

"Stripwinkel met schrikbarend hoge prijzen. Voor de mensen die op zoek zijn naar hard-coveruitgaven is deze winkel zeker een aanrader, voor mensen met een kleine beurs beslist niet."

Zeer grote keus. Zeer vriendelijk en deskundig hulp. Eigenaar Peter Ottens heeft eens een intervieuw gegeven over beleggen in stripboeken en dit artikel duikt regelmatig waardoor met name de prijzen van de Kuifje Albums weer stijgen.

naar lijst met winkels

naar strips aangeboden

naar keuzepagina voor boeken of strips