Commentaar Stripwinkels Atomik !!

Tot nu toe 11 reacties gehad (mei 2010)

Sittard:
mei 2010- "Sinds enkele jaren (2005) heeft eigenaar Marc alleen nog maar de winkel in Sittard. Deze runt hij alleen en dat is ook het sterke punt. Hij kent al zijn vaste klanten en dat schept een band. De hoeveelheid strips is groot en soms vind je er best nog tamelijk moeilijk te verkrijgen nummers van bepaalde series tussen. Nieuwe exemplaren heeft hij altijd voldoende op voorraad. Aanbod van 2e hands is gering. De hoeveelheid comics zijn wel wat minder geworden maar nog steeds meer dan een gemiddelde stripwinkel. Je moet er niet zijn voor speciale uitgaves of collector items. Prijzen zijn normaal, als vaste klant krijg je EUR 10 korting bij een volle klantenkaart. De enigste stripwinkel in Limburg, maar wel een goede. **** (van de vijf)"

juli 2006- "Ik ben alleen bij de Atomik in Sittard geweest, en werd klant niet lang voor die andere filialen gesloten werden. Een deel van de kritiek op Atomik kan ik onderschrijven. Bijvoorbeeld: van de nieuwste aflevering in een serie liggen er 10, van de voorlaatste ligt niks, van een nummer halverwege de reeks liggen er dan 10, serie zelden compleet. De meneer achter de balie is erg vriendelijk, maar lijkt niet echt een stripliefhebber. De collectie is zeer uitgebreid, maar het is niet de winkel waar ik veel ontbrekende nummers vandaan kan halen, hoewel dat regelmatig toch wel lukt. Zeker nu die andere winkels gesloten zijn en de inventaris daarvan naar Sittard overgebracht is, is er wel veel meer te vinden (jammer genoeg voornamelijk veel meer van de nummers die er al waren). Af en toe flink zoeken, er zijn veel bakken en onder die bakken ook nog grote laden, maar gelukkig is meneer erg hulpvaardig en vriendelijk. De nieuw uitgebrachte strips liggen keurig bij het begin van de winkel op een lange tafel. Er is ook wel wat tweedehands. De verzameling comics is zeer uitgebreid, maar ook hier lukt het me niet om series compleet te krijgen. De kritiek op de prijzen deel ik: cataloguswaarde (Matla) plus nog wat, heel zelden onder de catalogusprijs. Als vaste klant krijg je wel korting, en bij wat grotere uitgaven ineens krijg ik dan ook nog wel eens extra korting. Het enige dat me echt stoort is de herrie van de kinderen die wargames aan het spelen zijn in de aparte ruimte daarvoor. Leuke gimmick voor de winkel, ze zullen vast wel voor wat omzet zorgen, maar als de herrie me te veel wordt, zeg ik er wat, ik reken af en ik ga weg. Ik ga naar een stripwinkel om te genieten, niet om ordinair geschreeuw en gescheld te horen. Behalve die paar minpuntjes is er bij Atomik genoeg te genieten. Prima winkel waar ik toch graag terugkom. "

- De oudste Atomik winkel en nog steeds de beste. Hier zijn alle strips nog steeds eerder dan in de anderen. Heeft een grote verzameling comics en het Nederlandse stripgoed is ook goed vertegenwoordigd. Vaste medewerker heeft verstand van strips en is ook zeer vriendelijk. Aanbod van 2e hands is niet om over naar huis te schrijven. Prijzen zijn van normaal niveau. Opvallend is dat sommige moeilijk te verkrijgen albums daar gewoon verkrijgbaar zijn. Minpunt is dat veel series nooit compleet aanwezig zijn en dat de bakken vaak vol staan met dezelfde nummers. Bijv. 8x het laatste nummer van Donald Duck, terwijl de andere nummers amper aanwezig zijn. Grootste punt van ergernis is wel het feit dat Atomik zeer makkelijk het predikaat uitverkocht hanteert. albums die ergens anders nog te verkrijgen zijn of besteld kunnen worden zijn bij Atomik vaak helemaal uitverkocht.

Maastricht:
In tegenstelling tot wat er verder op de site staat ben ik wel altijd goed geholpen door de atomik medewerkers. Natuurlijk is er in de 7 jaar dat ik er kom wel eens iets mis gegaan, maar er is latijd geprobeerd er iets aan te doen, meestal met succes. De huidige medewerker daar weet redelijk wat en probeert ook iets te achterhalen als hij het niet weet. Verder geniet je als vaste klant 10% of 15% korting (ligt aan het aantal dat je koopt)

Mooie commerciele winkel met veel comics en Nederlandse strips. 2e handsafdeling heb ik niet gevonden. Voor deze winkel geldt hetzelfde verhaal als die in Sittard. Met een groot verschil: het personeel weet echt niet waar ze het over hebben. Alleen Magic en Lord of the Rings schijnen ze te kennen.

Heerlen:
Weinig opzienbarende winkel, veel nieuw spul en comics. Vaste medewerker niet erg vriendelijk, zegt niets bij binnenkomst en vertrek. Leukste feit is de etalage, maar laat u hier niet door naar binnen lokken....

Eindhoven:
Gelukkig voor de stripliefhebbers ligt er in Eindhoven nog een andere stripwinkel. Atomik winkel met steeds wisselend personeel, zeer gestandariseerd aanbod van Nederlandse strips en comics. De nieuwe uitgaven liggen standaard later in de winkel dan bij die andere winkel in Eindhoven.

========

- "Bij Atomic in Maastricht heb ik altijd goede ervaringen gehad, de strips zijn er altijd eerlijk geprijsd evenals de kaartspelen."

========

- "Nou zeur ik niet gauw over bepaalde dingen, maar wat Atomic er soms van maakt, is echt niet netjes. En dan druk ik me heel zacht uit...

Ik woon in midden-Limburg, dus wat comics aangaat ben ik aangewezen op Atomic. Bij een van hun filialen heb ik zo'n 8 abonnementen lopen. Al sinds de eerste keer dat ik bij hen kwam heb ik duidelijk alle comics op papier doorgegeven. Helaas blijkt het zo te zijn dat ze na vijf (!!!) jaar en vele faxen en lijsten nog steeds niet weten welke comics ik nou wel en welke niet moet hebben. Dit is op zichzelf niet zo'n ramp, aangezien ik toch iedere maand de bak met nieuwe uitgaven door spit, maar op deze manier mis ik wel af en toe een uitgave! Het feit dat ze in al die jaren reeds drie verschillende mensen hebben aangenomen die verantwoordelijk zijn voor de abonnementen, heeft geen verbetering opgeleverd.

Bij m'n maandelijkse serie comics krijg ik gratis comiczakjes (waar ik wel vaak naar moet vragen...) en de Previews. Mooi, zou je zeggen. Ware het niet dat het geregeld voorkomt dat de Previews "op" is (ondanks dat ik meestal de eerste zaterdag van een nieuwe maand naar de stripzaak ga) en dat ik een half jaar geleden enkele dingen uit de Previews heb besteld, en er daarna nooit meer iets gehoord/gezien heb. Iedere maand vroeg ik aan de verkoper hoe het zit met deze spullen, maar niemand heeft me ooit een zinnig antwoord kunnen geven. Steeds werd mijn commentaar opgeschreven, maar volgens mij mieterde de verkoper mijn commentaar weer regelrecht de prullenbak in!

Zoals ik hier boven reeds vermeld heb, mis ik wel eens af en toe een uitgave. Deze gemiste comics zouden ze me netjes in m'n abonnementenbakje leggen. Niet dus. Ik heb ze van ellende maar bij Eppo in Eindhoven gekocht. Bij Eppo heb ik de vraag gesteld hoe hun ervaringen zijn met Previews-bestellingen. Dit is in al die jaren nog nooit fout gegaan, volgens de verkoper. En mocht het zo zijn dat er iets niet meer besteld kon worden, werd dit netjes aan de klant doorgegeven. Kijk, zo kan het ook...

Simpele vragen over bepaalde (toch populaire) comics kunnen ze me ook niet echt beantwoorden. Vaak krijg ik de indruk dat de kennis van de mensen achter de toonbank niet verder komt dan dat de pop van Wiske Schanulleke heet... Ze kunnen natuurlijk niet alles weten, maar wanneer ze gaan zeggen dat Spider-Man kan vliegen, is er toch wel iets aan de hand...

Veel kritiek. Kritiek waar overigens bij de winkel niets mee gedaan wordt. Toch ben ik op ze aangewezen, aangezien het de enige stripzaak is die redelijk dicht bij m'n woonplaats ligt. Speelde afstand geen rol, dan was ik zeker bij een andere, meer professionele stripzaak terecht gekomen.

Helaas...het zij zo.

Atomik, beterschap."

========

- "Laatst bestelde ik een tradepaperback voor fl 27,- Ik moest fl 10,- extra betalen om het te storten. Het geld arriveerde op Atomiks rekening en de bank in Belgie schreef er geld af (waarom weet ik niet) fl 10,- om precies te zijn. Toen werd mij te verstaan gegeven dat ik wederom die 10,- moest storten (weer met die fl 10,- overmaak kosten) waardoor ik dus eigenlijk 57,- moest betalen voor die comic. Dit heb ik geweigerd en na 6!! Weken stuurden ze eindelijk mijn langverwachte TPB (koste me nog 37,-) en dan nog doen alsof ze je een gunst verlenen!!! Koop hier nooit!!! De stripwinkel was wel in Belgie dus niet die in Eindhoven. Was dezelfde keten. O ja, de Spirit in 's Hertogenbosch is tegenwoordig ook Atomik geworden (ook met belachelijk hoge prijzen)"

==========

"Erg commerciŽle winkel met alleen maar nieuwe strips en curiosa. Beslist niet iets voor de doorgewinterde verzamelaar of zelfs een beginner (mede vanwege de schandalig hoge prijzen). De meeste strips vind je ook bij de Bruna of Boekelier. Meer een winkel voor als je er toevallig voorbij loopt."

=================

"Werkt met abonnementen maar het komt regelmatig voor dat de strips "niet" zijn aangekomen en er nabesteld??!! zal worden. Als de prijzen zijn gestegen is er dan ineens weer een partij binnengekomen".

"Berekent wel de prijs-stijgingen in de dollar door voor geimporteerde strips maar laat de klant niet mee profiteren van dalingen zoals op dit moment. Dollar is tenminste 5 % goedkoper dan twee maanden geleden (juli 98)"

"Verhoogden successievelijk de prijzen van de comics met een dubbeltje per twee maanden om te kijken tot hoe ver men kon gaan."

"Eigenaars zijn geen echte stripliefhebbers en mede door hen zijn er mensen gestopt met de hobby omdat het onbetaalbaar leek te worden"

Kortom als je met een abonnement werkt of regelmatig specials niet binnen ziet komen dan wel je moet tegen hogere prijzen afnemen kijk dan ook eens rond bij andere zaken op de lijst

 

naar lijst met winkels

naar strips aangeboden

naar keuzepagina voor boeken of strips