Commentaar Zinnebeeld !!

19 reacties tot nu toe (7 sept 2011)

- (sept2011)"Eigenlijk is het wel erg jammer en erg vervelend ook dat er zulke negatieve reacties geplaatst zijn over eigenaar Henk Drenth. Hij kan weliswaar wat nors overkomen; het is echter ook wel weer een erg bijzondere man. Eigenlijk heb ik wel bewondering voor hem en in wat hij doet. Het is vrij uniek wat je allemaal tegenkomt in zijn winkel. Zelf waan ik me in een hele andere wereld als ik Zinnebeeld binnenloop. Al die opgestapelde dozen; een smal gangpad; je bijna niet kunnen keren; het is wel een hele happening. Jammer genoeg kom ik er wat te weinig; het blijft echter een hele bijzondere plek. "

- (feb2011)"Ik ken Zinnebeeld ook nog wel ja die rommel is idd legendarisch ik ging destijds vaak zoeken naar oude hitkranten. die man is idd wat norsig ik bleef soms erdoor weg. maar hij kan wel lachen. hij is de oom van een oud klasgenoot van mij. en zijn zus werkt geloof ik aan de overkant. cd's kopen deed ik ook weleens. heb ooit een cd van body count gekocht voor 40gulden (uit 1992 met cop killer erop , best duur eigenlijk) "

- (feb2011)"Dit was een zeer unieke ervaring, welke iedere stripliefhebber zelf zou moeten ondervinden, om dit te geloven. Een tripboekenwinkel kan je het Zinnebeeld niet noemen, wel een stripboekenopslagplaats. Nagenoeg alles staat in dozen, er zijn nauwe gangetjes waar je nouwelijks nog doorheen kan lopen, dus vergeet het maar om op je gemak rustig door de voorraad heen te snuffelen. Je zal dus de eigenaar moeten aangeven waarnaar je op zoek bet, dan gaat hij voor jou zoeken. In mijn geval heeft hij dit keurig en vriendelijk gedaan, maar wat daarna gebeurde...... Er staat met potlood een prijs voor in het boek, maar die blijkt schijnbaar niet te kloppen. Spontaan verhoogt hij deze prijs (tot een prijs waar je rooie oortjes van krijgt) met de mededeling, dat de genoteerde prijs een prijs van toen was. Onbegrijpelijk dat deze zaak nog kan bestaan, maar waarschijnlijk moet je dit zelf ervaren om het te geloven."

- (jan2007)"heeft erg veel op tweedehands gebied. Het nadeel is dat de dozen bijna niet te doorzoeken zijn omdat er weer allemaal andere losse strips, dozen, platen, etc... op liggen. Zeer irritant. Ik vermoed dat hij in zijn magazijn achter de winkel nog veel meer heeft, want de enkele keer dat ik ergens om vroeg, liep hij even weg en kwam terug met het gezochte. Tegenwoordig vraag ik trouwens nooit meer iets (als ik er al durf te komen), want ik ben bang dat mijn vraag hem niet aanstaat en dat hij met zijn blik ervoor zorgt dat ik door de grond zak.."

- "Hoewel ik het met vele reacties eens ben moet ik zeggen dat ik toch wel opgelucht was om hier te vinden wat ik ECHT zocht. Manga is moeilijk te vinden en bij zinnebeeld hadden ze er al meer dan dat ik ooit in een zaak tegen was gekomen. Dat is toch wel een + puntje. En helaas moet ik dan toch toevoegen dat door de eigenaar, de chaos, etc. alles weer verpest word. Bijvoorbeeld:
Een vriendin van me heeft eens een tijd geleden een amerikaans manga-tijdschrift bestelt. Na een of ander verhaal dat de tjidschriften uit de VS verscheept moesten worden en dat er problemen met de contacten (hoezo komt ie aan contacten? Komt ie ooit die winkel wel uit?) waren ging het haar ook wel de strot uithangen.
Ander +puntje is (Niet echt Comic-related) trouwens wel de mooie Anime-DVD collectie. Veel import en da's top. Tsja, die kerel moet toch echt in sociale therapie denk ik. Het zou ZO mooi kunnen zijn. "

- "Overigens heeft Henk Drenth (de eigenaar van Zinnebeeld) wel humor. Ik stond eens voor de kassa te wachten toen een jongeman een stapel elpees te koop aanbood. Henk wilde er 95 gulden voor geven. Waarop de man zei: Ach toe, kun je dat niet op een mooi rond bedrag afronden? Waarop Henk zei: natuurlijk, dan wordt het 90 gulden"

- "Vanaf mijn schoolperiode bezocht ik de winkel regelmatig. Als beginnend verzamelaar is het aanbod overweldigend. Het pand moet bijna uit zijn voegen barsten. Wat me na een recent bezoek (21-12-2002) wel opvalt: Het lijkt wel alsof veel artikelen er al heel lang op de plank staan/liggen. Echt vernieuwend is het aanbod niet. Het "rondsnuffelen" is praktisch onmogelijk door de enorme hoeveelheid ingekochte artikelen die her en der door de winkel opgestapeld staan. Persoonlijk denk ik dat niemand zit te wachten op een Panorama uit 1984 maar je weet het niet. Door de grote hoeveelheid randverschijnselen (Tijdschriften-Pockets-Naslagwerken) lijkt de ruimte voor strips en comics aan de krappe kant. Even ontspannen rondkijken is dus lastig, zoek je iets specifieks dan is de kans groot dat het er aanwezig is. Zorg dan dat je goed voorbereid bent, de eigenaar duikt met alle plezier zijn magazijn in voor je maar als het zoekresultaat toch niet is wat je bedoelde neemt het enthousiasme snel af."

- "Ik kom er al jaren niet meer, hoewel ik er vroeger erg veel weg sleepte. De winkel is veranderd in een pakhuis waar niet meer doorheen te komen is. Letterlijk overal staan niet-uitgezochte stapels en dozen met strips en platen. Als er meer dan tien mensen in de winkel zijn kan niemand meer voor- of achteruit. De bediening is altijd koel geweest, op het botte af. De eigenaar hanteert hoge prijzen, en de opbrengst gaat in ieder geval niet naar het opknappen van het interieur (al 15 jaar hetzelfde) en zeker ook niet naar zijn persoonlijke kledingbudget! Winkelvoorraad is letterlijk een fractie van wat er aanwezig is in het pand."

- "Ik kom hier al jaren, van kinds af aan. De eigenaar "Henk" is erg vriendelijk, maar houd niet van kinderen die met een bevlieging iets kopen, hij houdt meer van keiharde verzamelaars. De winkel is niet erg praktisch ingericht, ten eerste omdat de beste man meer goederen heeft dan dat in het gebouw past. Toch kun je hem alles vragen want hij weet precies wat hij heeft, en hij doet alle moeite om het voor je te pakken of te zoeken. Ik vind hem dus wel erg klantvriendelijk. Naast strips, verzamelkaarten, boeken en andere stripdingen zoals poppetjes, sleutelhangers en collectibles kun je hier ook cd's en platen kopen. "

- "De zogenaamd onaardige man van Zinnebeeld Groningen is helemaal niet zo onaardig als iedereen wel denkt. Ook al ziet hij eruit als Jim Morrisson in zijn latere jaren. Ik wil geen winkels omhoogprijzen of afkraken, maar wil alleen even zeggen dat de norsheid van de eigenaar voonamelijk komt door Modern Papier. Meer zeg ik er niet over."

-"Ik vraag me af waar deze man van leeft?? Ik kan me niet voorstellen dat iemand ook maar iets van hem koopt, oogt als een hippie, waarvan ik verwacht dat ze lief en sympathiek zijn, niet dus. Na aandringen pakt de man eindelijk 2 stapels oude kuifjes uit zijn heilige magazijn. Bijna allen in beroerde staat, 2 niet, met enig huiveren vraag ik naar de prijs...., exorbitant hoog. Hij vertelt mij dat "sinds de speculanten op de kuifjes zitten het afgelopen is".., wellicht is ie bang dat iemand geld verdient aan zijn aftandse boeken. Deze man is blijkbaar verbitterd. Winkel heeft wel een hoog snuffelgehalte"

- "Ten eerste: de prijzen, echt zonder te overdrijven berucht (andere winkeleigenaren zeggen bij een duur boek vaak grijnzend 'anders moet je maar eens bij het Zinnebeeld vragen wat het kost'), zelfs in Leeuwarden.
Vaak op het absurde af en nooit onder de cataloguswaarde.

Ten tweede: Baardmans (eigenaar) is onbeschoft tegen kinderen, heb jarenlang deze winkel gemeden nadat hij ooit weigerde mij een aantal comics te verkopen omdat er 1 tussenzat die ik al bleek te hebben en dus niet hoefde.
Met een bruut 'heb geen behoefte aan die flauwekul' (letterlijk) bracht hij de hele stapel weer naar het (heilige) magazijn
Terwijl ik daar geregeld dikke stapels dure strips kocht en nog maar 14 was......
Is zijn standaardgedrag, hij ziet zijn klanten het liefst binnenkomen, iets pakken, betalen en dan zo snel mogelijk weer oprotten.

Ten derde: waanzinnige collectie, de voorraad 'compleet' noemen is een understatement, alle vormen van strips, curiosa en hebbedingen die je maar kunt bedenken zijn voorradig, Genoeg om een weekje in dat pand te kamperen, je waanzinnig te vermaken en nog niet alles gezien te hebben.( ..als je hiervan houdt natuurlijk ;)

Ten slotte: de chaos, alles onvindbaar in dozen, alles volgepropt, geen ruimte om te bekijken, geen service en magazijn is verboden gebied....

Conclusie: een paradijs die wordt bewaakt door een grote enge man die niet ff opzij wil stappen om je erdoor te laten. Geweldig om binnen te stappen en te dromen over hoe het zou zijn om zelf over de schatten te waken.
Zou alleen een waarschuwing op de deur moeten hangen 'niet geschikt voor kinderen zonder begeleiding' want als er een ouder bijstaat is zijn toon doorgaans wat gladder. Helaas is deze winkel vanwege hun bijzonder complete collectie niet altijd te vermijden."

- "Een winkel waar je een dag voor uit moet trekken om iets te zoeken, een beetje een vreemde eigenaar. Zijn motto: alles hier is te koop. Mijn vraag: Wat kosten die originele posters van Star Wars? Zijn antwoord: Sorry, die zijn niet te koop. Verder is het een must voor iedere liefhebber van rariteiten op het gebied van strips, muziek en film"

- "Veel comics en strips. Als je nog een oude classic, HIP-comis of 1e druk Suske&Wiske nodig hebt dan heeft hij het waarschijnlijk in zijn magazijn liggen. De eigenaar kan misschien een beetje sikkeneurig overkomen, maar als je hem beter kent dan valt hij wel mee. Wel is hij vrij duur. Vooral de dollarprijs die gehanteerd wordt is de hoogste die ik tot nu toe ben tegengekomen"

- "Eigenaar kijkt je vol argwaan en ongeloof aan; kan zich bijna niet voorstellen dat je daadwerkelijk van plan bent om "zoiets duurs" van hem te kopen. Grote chaos. Toch is dit een winkeltje waar je uren zoet kunt zijn. Als liefhebber moet je hier geweest zijn"

- "Heeft een chagerijnige eigenaar die gek wordt van de kinderen die om plaatjes komen vragen. Gigantisch aanbod in een onoverzichtelijke chaos. Je verlaat de winkel gefrustreerd omdat de heltf in dozen ligt waar je niet bij kan. Alleen 2e hands."

- "Waar bij buurman Modern Papier de bediening het pluspunt is, daar moet Zinnebeeld het hebben van het waanzinnige assortiment. Een gigantische verzameling 2e hands strips, tijdschriften en CD's is genoeg voor uren 'browsen'. En dan te bedenken dat veel spullen nog achter in een magazijn staan. Beheerder met baard geeft indruk liever ergens anders te willen zijn."

- "Veel keus, vooral als je vraagt. Eigenaar is volgens mij zelf verzamelaar die met bloedend hart, nurks, tegen hoge prijzen zijn boeken wil verkopen."

- "Goede collectie, maar tegen enorme prijzen, Eigenaar kwam over als iemand die liever geen klant(en) in de zaak heeft."

- " Grote keus aan strips, maar je mag er zelf niet zoeken. Niet zo klantvriendelijk door deze actie. Juist in het zelf zoeken schuilt het plezier."

naar lijst met winkels

naar mijn aangeboden tweedehands strips

naar keuzepagina voor boeken of strips