Commentaar Strip en Lectuur Shop Utrecht !!

8 reacties tot nu toe (maart 2010)

- (maart 2010)"Lijkt een kleine winkel, waar tweedehands (op het eerste gezicht) niet veel voorsteld. De vrouw die in de winkel staat is volgens mij wel de vriendelijkste van alle stripspeciaalzaken. Zonder te morren gaat ze achter voor je op zoek naar het missende exemplaar dat je niet in de tweedehands bakken kan vinden. Nieuw is er ook ruim genoeg aanwezig."

- (jan2007) "zeer ruim aanbod in nieuwe strips, niet zo heel veel tweedehands waarbij die prijzen redelijk zijn. zeer vriendelijke dame die het geen probleem vindt om bezoekers te helpen en zaken aan te wijzen of uit te zoeken"

- "Leuke winkel, met alle nieuwe strips die je mag verwachten voor een goede stripwinkel. Je moet wel een beetje zoeken naar je album, aangezien alle strips tegen een lange rechte wand staan en niet echt overzichtelijk ingedeeld zijn. Ook zijn er luxe albums te vinden achterin, met wat
antiquariaat. Verder een aantal bakken tweedehands strips, en zeefdrukken, posters en beeldjes. De eigenaar is vriendelijk en behulpzaam, ook mensen die geld komen wisselen helpt hij zeer aangenaam. De winkel is zeker moeite waard om eens een kijkje te nemen."

- "Op het eerste gezicht niet echt een uitnodigende stripwinkel, zelfs een beetje saai ingericht. Hebben echter een ruime keus aan nieuwe strips. Daarnaast een kleine bak met 2e hands strips.
Ook staan er 2e hands strips in (bijna) nieuwstaat door het nieuwe werk heen. Voorin staat met potlood geschreven als het om 2e hands exemplaren gaat. Deze zijn normaal geprijsd.
Vriendelijk en behulpzaam personeel."

- "Na eerst vaste klant te zijn geweest bij Blunder (antiquarisch stevig geprijsd en vroeger geen korting; daarna kortingskaart kopen, ofwel halve sigaar uit eigen doos) en bij Piet Snot (kortingsbonnen, maar rommelige drukke winkel en weinig service), ben ik nu al weer wat jaartjes vaste klant bij de Strip en Lectuurshop.

De winkel is gevestigd in een smal, maar diep pand en is zeer overzichtelijk ingericht.
Aan de rechter lange wand vind je een ruime collectie stripboeken (hard- en softcovers) en achterin de zaak een redelijke collectie met speciale uitgaven/antiquarisch. Achterin de zaak liggen ook alle nieuwe uitgaven uitgestald in een carré.

Tegenover de counter hangt er een lijst aan de muur met alle nieuw uitgekomen uitgaven van de laatste 8-10 weken. Dit is erg handig en scheelt je veel zoekwerk, zeker als je net zoals ik meer dan 40 series strips spaart. Verder kun je er terecht voor posters/zeefdrukken, 2e hands strips (beperkt) en allerlei aanverwante gadgets. Tevens kun je er terecht voor een uitgebreid assortiment nationale en internationale tijdschriften en comics. En voor alle Magic-fanaten zit er in de kelder een Magic-winkeltje, welke te bereiken is via een wenteltrap in de Strip en Lectuurshop.

Kortom, qua winkeloppervlakte en collectie doet de Strip en Lectuurshop niet onder voor Blunder of Piet Snot, en heb je wel meer beweegruimte dan bij Blunder (iele gangpaden en lage split-level verdieping), en is het niet zo'n drukte als bij Piet Snot.

Bij Miep en Rinze staat er altijd een kopje koffie voor je klaar en is het af en toe een waar meetingpoint van vaste klanten (altijd gezellig en lachen).
Je kunt er in alle rust je strips zoeken en Miep en Rinze staan altijd voor je klaar om je te helpen en/of te adviseren (over oa. verhaallijn, tekenstijl, soortgelijke strips in hetzelfde genre enz.enz.)

Ook bij de Strip en Lectuurshop krijg je kortingsbonnen. Bij besteding van iedere EUR 5.- aan stripboeken krijg je een waardebon van EUR 0,50, welke je weer kan inleveren bij een nieuwe aankoop van strips (min. 10 of meer bonnen). Kortom, 10% korting!
Daarnaast krijgen vaste klanten een Zozolala (2 maandelijks stripmagazine met allerlei achtergrond-info over strips en een lijst van nieuwe (te verwachten) uitgaven) mee.
Kortom, waarvoor je bij Blunder mag betalen (kortingkaart met nieuwsbrief) krijg je hier voor nop!

Het enige minpuntje wat ik kan bedenken, voor zover het een minpuntje is, is dat je de Strip en Lectuurshop echt moet weten te vinden. Het heeft niet zo'n uitbundige gevelbelettering (met stripfiguren) als Blunder of Piet Snot. De Strip en Lectuurshop kan je vinden aan de Oude Gracht, net voorbij 't Wed en naast Café België."

- "Na het opheffen (helaas) van Richard in Amsterdam nieuwe stek gevonden bij Strip en Lectuurshop in Utrecht. Eigenaresse heeft uitstekende kennis van zaken en is zeer vriendelijk. Veel nieuws, weinig oud."

- "Miep van Hattem. Miep is erg aardig en altijd bereid om mensen te helpen en te adviseren. Het is ook de winkel waar wij al onze strips kopen. Vooral het bakje koffie of na vijven een biertje wordt door ons op prijs gesteld."

- "Een winkeltje waar je zo naar binnen loopt, het personeel is altijd erg vriendelijk, de koffie staat meestal klaar en ze zijn zelf ook echte stripliefhebbers. Je kunt er rustig rond kijken en als je genoeg hebt van strips is er in de kelder altijd nog veel interessants te vinden over fantasie (computerspelen, boeken en nog veel meer)"

naar lijst met winkels

naar aangeboden tweedehands strips

naar keuzepagina voor boeken of strips